Avertisment WARNING_CONFIG_FILE_WRITEABLE

|
|
 Creaza Cont  |  Login |  Cautare Avansata |  Recenzii |    
GDPR - SITE-UL NOSTRU FOLOSESTE COOKIES, PENTRU DETALII ACCESATI TERMENII SI CONDITIILE CLICK AICI **************** Am lansat EXPRESS BOOK - Tipar digital, RAPID, de calitate superioara. Pentru detalii CLICK AICI
Moneda:  
Limba:    romana  
Cosul de cumparaturi:
0 produs(e)
Categorii
Cautare rapida
Folositi cuvintele cheie pentru gasirea produsului.
Cautare Avansata
Notifica prieten
Notifica un prieten despre acest produs.
VA RECOMANDAM


25.00Lei
Recenzii
Scrie o recenzie Scrie-ti parerea despre acest produs!
Informatii
EDITURI
Cros Media Solu..
Editura ARTEMIS
Editura SEMNE
Notificari
Notificari Notifica-ma cu informatii despre Dumitru Motet - Enciclopedia de kinetoterapie / volumul 2
Sus » Librarie » Stiinta/enciclopedie »
Dumitru Motet - Enciclopedia de kinetoterapie / volumul 2
Editura: Editura SEMNE
Format: 17x24 cm - legata

DESCRIERE:

Apariţia “Enciclopediei de kinetoterapie” reprezintă, cu certitudine, un e¬veniment editorial şi, deopotrivă, încununarea prodigioasei activităţi di¬dactice şi ştiinţifice a Profesorului universitar Dumitru Moţet.
Autorul s-a implicat, în cei 55 de ani de ca¬rieră în profesia de recuperare, direct în istoria kinetoterapiei din Ro¬mâ¬nia, a fost unul dintre creatorii cei mai importanţi ai acestei istorii. El este unul dintre fondatorii Asociaţiei Ro¬mâne de Kinetoterapie, al învăţământului superior de kinetoterapie (1992) şi fondatorul Secţiei de Kinetoterapie a Universităţii din Bacău (1992).
Necesitatea unei lucrări ce să elucideze problemele terminologiei domeniului în acord cu legislația internațională, care să păstreze specificul național a impus autorului, angajarea într-un efort considerabil, o adevărată probă de anduranţă. Altminteri, va¬¬loarea excepţională a “Enciclopediei de kinetoterapie” este generată de per¬¬sonalitatea profesorului Dumitru Moţet, intelectual desăvârşit, capabil să con¬ceapă o enciclopedie specializată modernă, om de ştiinţă şi de mare cu¬prin¬dere culturală, cunoscător profund al domeniului interdisciplinar al kine¬to¬terapiei, dar şi un neobosit căutător de bibliografie, pe care o selectează şi o sintetizează. Reprezentarea schematică a disciplinelor ştiinţifice din cadrul ştiin¬ţe¬lor particulare care participă la constituirea kinetoterapiei, pe care autorul o prezintă în vol. I este originală, fiind enumerate nu mai puţin de 16 disci¬pli¬ne în relaţie cu kinetoterapia. În mod evident concepţia sa se reflectă în En¬ciclopedie, în axul central al acesteia care este terminologia kineto¬tera¬piei. Vocabularul termenilor de specialitate utilizaţi în kinetoterapie, de la cei clasici la neologisme, este redactat cu o acurateţe desăvârşită, care va a¬tra¬ge şi chiar va captiva, cu siguranţă, pe studenţi şi pe specialiştii în kineto¬te¬ra¬pie, dar şi pe cei interesaţi de lărgirea orizontului de cunoaştere, mai ales că la nivelul populaţiei procentul beneficiarilor potenţiali ai kinetoterapiei este foarte mare.
Volumul al doilea conţine pe lângă te¬zau¬rul de termeni (literele N-Z) şi o secţiune referitoare la practica kineto¬tera¬peu¬¬tică. Autorul prezintă mai întâi, în introducere la această secţiune: o sis¬te¬¬ma¬tizare modernă a mijloacelor utilizate în kinetoterapie, conform stan¬dardelor internaţionale. Urmează “Repere ale practicii kinetotera¬peu¬ti¬ce” ca o reflectare a creativităţii şi a vastei activităţi practice şi de cercetare ale autorului. Primul subcapitol este tehnic: “Programe de exerciţii utilizate în kinetoterapie”. Urmează teme de mare interes, unele de o extremă actua¬li¬ta¬te, precum “Repere dinamice utile cunoaşterii bolii Parkinson şi indicaţii pen¬tru tratamentul prin kinetoterapie” sau “Repere utile pentru înţelegerea com¬plexă a afaziei şi alcătuirea unor programe eficiente de educare şi/sau recu¬pe¬rare a acestora”.
Trebuie remarcată corectitudinea cu care autorul citează sursele biblio¬grafice utilizate, inclusiv cele autohtone. Profesorul universitar Dumitru Moţet a scris cartea vieţii sale, o lu¬crare care stârneşte profunda admiraţie a specialiștilor Din partea Editurii Semne îi urăm ca “Enciclopedia de k¬i¬ne¬¬to¬terapie” să aibă o soartă pe măsura valorii sale. Iar dacă uneori se va con¬frun¬ta cu ingratitudine sau invidie, care bântuie în aceste vremuri, îl a¬si¬gurăm că toţi cei dedicaţi studiului kinetoterapiei vor fi captivaţi de cartea fun¬da¬mentală a profesiei lor, mulţumindu-i astfel autorului.

Pret: 108.90Lei
Acest produs a fost adaugat in catalogul nostre in data de luni 10 mai, 2010.
Recenzii


Cumparatorii acestui produs au mai cumparat si:
Dumitru Motet - Kinetoterapia in beneficiul copilului

Dumitru Motet - Kinetoterapia in beneficiul copilului


W.M. Spellman - Monarhiile între anii 1000 si 2000

W.M. Spellman - Monarhiile între anii 1000 si 2000


P. Vernus, J. Yoyotte - Dictionarul faraonilor

P. Vernus, J. Yoyotte - Dictionarul faraonilor


Petre Salcudeanu - Biblioteca din Alexandria

Petre Salcudeanu - Biblioteca din Alexandria


Costica Ursac - Karate

Costica Ursac - Karate


*** - Cruciadele

*** - Cruciadele